Video interview
"Ik zit in groep 6 en reken met groep 7 mee."
Ben, Carice en Giel zijn drie (middenbouw)leerlingen die vertellen hoe zij omgaan met epilepsie. Ze delen een tip voor leerkrachten om te begrijpen wat voor hen goed werkt.
"Mijn school begreep niet precies hoe epilepsie werkt."
Sanne en Mathijs zijn twee jongvolwassenen met epilepsie. Wat doe je in de puberteit anders als je epilepsie hebt en je bijvoorbeeld naar een festival wilt gaan?
"Het is wel beter als klasgenoten het ook weten."
Suzanne, Dylan en Kyra zijn drie leerlingen uit de bovenbouw die vertellen over leren en epilepsie. Hoe voelt een epilepsie-aanval en wat weten je klasgenoten van jouw aandoening?
"Epilepsie kan je bij mij niet zien aan de buitenkant."
Wat is soms lastig aan het hebben van de aandoening epilepsie op school? Emma, Frederike en Lizzy vertellen over hun leven op school en de manier waarop zij omgaan met epilepsie en leren.
"Vertrouwen tussen leerling en docent belangrijk."
Joshua en Tessa delen hun ervaringen. Bij Joshua is vrij recent absence epilepsie vastgesteld. Tessa heeft lang epilepsie gehad en is met succes geopereerd.
Ambulant onderwijskundig begeleider LWOE versterkt driehoek leerling, leerkracht en ouders
Suzanne van Haren (onderwijskundig begeleider bij het LWOE), een groepsleerkracht en een ouder vertellen over de manier waarop zij samenwerken.
Scholiere met epilepsie vertelt over haar leerontwikkeling en begeleiding door het LWOE
Een middelbare scholiere met epilepsie en haar moeder vertellen over de ondersteuning die de leerling heeft gekregen van een ambulant onderwijskundig begeleider van het LWOE.
Expertise- en kennisinstituut Kempenhaeghe en de band met het LWOE
Bob Averink, voormalig onderwijskundig begeleider van het LWOE, en neuroloog Mariette Debeij van Kempenhaeghe leggen uit waarom het bij de behandeling van een kind met epilepsie van belang is dat a
Begeleiding van leerlingen met epilepsie op de basisschool en in het voortgezet onderwijs
De ambulant onderwijskundig begeleiders van het LWOE vormen een schakel tussen ouders, onderwijsprofessionals en behandelaars van leerlingen met epilepsie.
Expertise- en kennisinstuut SEIN en de band met het LWOE
Voormalig ambulant onderwijskundig begeleider Lida Groot en neuroloog Paul Augustijn geven uitleg over de samenwerking tussen SEIN en het LWOE, en zoomen in op het Kinder Epilepsie Centrum (KEC).
Leerling met epilepsie maakt grote leerontwikkeling door na wijzigingen in lesaanpak
De leerkracht en de moeder van een basisschoolleerling vertellen over de ontwikkeling van het kind, die tot stilstand kwam door zijn epilepsie.
Samenwerking tussen de kinderneuroloog en de ambulant onderwijskundig begeleider van het LWOE
Onderwijskundig begeleider Elma van Doorn en kinderneuroloog Herman Schippers leggen uit welke informatie wordt uitgewisseld over het functioneren van een leerling met epilepsie. De samenwerking tu
Kleuter met epilepsie helpen bij zijn ontwikkeling op de basisschool
De leerkracht, ouders en ambulant onderwijskundig begeleider van een groep 2-leerling met epilepsie vertellen wat ze doen om de ontwikkeling van de kleuter zo goed mogelijk te ondersteunen.